30 Nisan 2017 , Pazar

Ulaştırma Bakanı Arslan Göle Açılışlarını Yaptı.

10 Nisan 2017 , Pazartesi
Ulaştırma Bakanı Arslan Göle Açılışlarını Yaptı.

Göle Kaymakamlığı önünde Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Göle Kaymakamı Zafer Oktay, Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Serdar Kenger, Emniyet Müdürü M. Özgür Nevruz, Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Gültekin, İl Meclis Üyeleri Yaşettin Özyıldırım, Yaşar Yıldırım ve halk tarafından karşılandı. Kaymakamlık makamında bir süre kalan heyet, sonrasında Belediye Kültür Merkezi'nde halka hitaben konuşmalar yaptılar.

Atalay: Sizin iradeniz şantajlara, tehditlere, hilelere kurban edilmedi!

İlk konuşmayı yapan Ak Parti Ardahan milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay artık Türkiye'nin vesayet sisteminden kurtulacağını söyleyip; "Türkiye koalisyon hükümetlerinden kurtulacak. Türkiye gerçek bir cumhuriyet dönemine evrilecektir. Türkiye'nin 94 yılda 65 hükümetle koalisyon dönemleriyle kaybetmiş olduğu enerji insanımızın refahı için kullanılacaktır. Daha önce cumhurbaşkanlığı sistemi arızalıydı. Ama sizin iradeniz ne şantajlara, ne tehditlere, ne hilelere kurban edilmedi." diye devam etti.

Arslan, iktidarı eleştirenlerin önce kendilerine sonra da geçmişe bakmalarını istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde kurumun hizmetlerinde yaşanan sorunlara işaret eden Arslan, şöyle konuştu:

"SSK eczanesinde ilaç almak için üç gün beklendiğini biliyorum. Kuyruğa giriyorsun, saat beş oldu, olmadı ertesi gün tekrar kuyruğa giriyorsun. Bakın o günlerden bugünlere geldik. Niye? Niyesi şu, cumhurbaşkanı başbakan kavga ediyor, bunun sıkıntısını biz yaşıyoruz. IMF'nin kapısında para diye dileniyoruz. Para dilendiğimiz için, dolar yarı yarıya artınca biz de yarı yarıya fakirleşiyoruz. Ecevit-Sezer döneminde tam 22 banka battı. 22 bankanın batırdığı para 30 milyar dolar. Ülkenin bir yıllık ihracatı ne, 30 milyar dolar. Bunu gençlere özellikle söylüyorum. Gençler, bugün denetim var, mekanizma var, başı boş bırakmıyoruz. AK Parti döneminde bir tane bankanın battığını duydunuz mu'Niye batmıyor çünkü bugün mali disiplin var. O gün kimin eli kimin cebinde belli değildi."

Gezi olaylarının ağaç meselesi olmadığını anlatan Arslan, bunun dış güçlerin, büyüyen Türkiye'yi durdurma oyunu olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin yaptığı köprüler, otoyollar ve diğer hizmetlerin birilerini korkuttuğunu aktaran Arslan, "Türkiye, Kars'a, Ardahan'a, Göle'ye bölünmüş yollar yapıyor, büyüyor. Türkiye büyüdüğüne göre, çok güçlenecek. 'Biz bunun yolunu keselim. Türkiye'nin içindeki hainleri, içindeki zayıf ve zafiyeti olanları kullanalım' dediler. Gezi olayları öyle çıktı. 17-25 Aralık öyle çıktı. 15 temmuz FETÖ'nün darbe girişimi Türkiye'nin içindeki hainleri devreye sokmasından çıktı. Onlar olmasaydı, bugün 3,5 kat büyümüş olmayı değil, 10 kat büyümüş olmayı konuşurduk." diye konuştu.

ABD'nin 228 yılda 45 başkan, Türkiye'nin ise 94 yılda 65 hükümet değiştirdiğine dikkat çeken Arslan, ortalamaya bakıldığında Türkiye'de bir hükümetin 14 ay gibi kısa bir süre iktidarda kaldığına işaret etti.

Kısa süren iktidarlar nedeniyle yatırımların yapılamadığını vurgulayan Arslan şunları kaydetti:

"Onun için geçmişte proje yapıyorduk, temel attığımızı da bitirmeye gelmiyorduk. Tayyip Erdoğan'ın da Binali Yıldırım'ın da hiçbir zaman şahsi hesapları yoktur. Hesapları sizlere hizmetkar olmaktır. Şunu diyorlar, 'bu fırsat bin yılda bir geliyor.' Halktan birileri halka hizmet ediyor. 14 yıldır verdiğiniz destekle çok şeyler yapıldı ama yetmez daha iyi şeyler yapalım diyoruz. Onun için de sizin desteğinize, sizin duanıza ihtiyacımız var. Bizim yollarımızı sizin açmanıza ihtiyacımız var. Hangi yolları' Bizim gittiğimiz, arabaların gittiği yolları açıyoruz ama hizmet etme yolu, yasal yolu, yani tek merkezden ülkenin yönetilmesi yolu olan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yolunu da siz açacaksınız. Allah'ın izniyle siz onu açtıktan sonra biz olmayan imkanlarla, vesayet odaklarıyla, bürokratik oligarşiyle, ayağımızdaki prangalarla, dış düşmanlarla bu kadar iş yapmışken, siz bizim yolumuzu açtıktan sonra hiç şüpheniz olmasın daha fazlasını yapacağız."

Heyet,konuşmalardan sonra Öğretmenevİ, İlahiyat Fakültesi ve Nihat Delibalta MYO'nun açılışlarını yaptılar. Açılışlardan sonra Ardahan'da STK'larla görüşmek üzere Göle'den ayrıldılar.