23 Ağustos 2017 , Çarşamba
27° / 12°Cumartesi27° / 12°

GÖLE'DE AK GENÇLİK ÇOŞKUSU VARDI

13 Nisan 2017 , Perşembe

Ak Parti Göle Gençlik Kolları'nın düzenlediği "Genç Kürsü" programına Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, Ak Parti İl Başkanı Yunus Baydar, Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Gültekin, Göle Gençlik Kolları Başkanı Muammer Açay'ın birer konuşma yaptıkları toplantıya İl Meclis Üyeleri Yaşettin Özyıldırım, Yaşar Yıldırım,Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Özgür Yılmaz, halk ve Göle gençliği katıldı.

Atalay; "Bu düşünce filizlenerek meyvesini verdi"

Atalay "küçük yürek" Bedirhan Bey İmam Hatip Orta Okulu öğrencisi Yusuf Sarıboğa'nın 15 Temmuz Şehidi Ömer Halis Demir´i anlatan Otuz Kuş şiirini hatırlatarak; " Bu düşünce bugün Göle'de bu geceyle birlikte filizlenerek meyvesini vermiştir" dedi. Atalay; "İstanbul'u kuşatan İslam Orduları'nın komutanı 19 yaşında bir genç iken İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmed'in 21 iken, neden benim 18 yaşındaki gencim milletvekili olmasın" diyerek seçmen yaşının düşürülmesinin anlamını anlattı.

Atalay, "Ardahan´ın Kafkaslar, Orta Asya ve Karadeniz´e geçiş merkezi olması. tüneller. yollar, güvenlik sorunu ve bozulan barış süreci, Ardahan ve ilçelerinin yeraltı sorunları, içme suları, tarım ve hayvancılık, Ardahan ve Göle yatırımları ile köy ve yayla sorunlarına tek tek açıklık getirdiği konuşmasında, 16 Nisan´da yapılacak olan Anayasa deşikliği oylamasının 18 maddenin esasını iki temel değişiklik oluşturuyor" dedi.

Atalay konuşmasının devamında; "Birincisi ülke yönetiminde yürütmenin iki başlılıktan kurtulması,ikincisi ise ülkenin geleceği ve daha güçlü bir Türkiye için siyasi istikrarın oluşmasıdır. Bu güne kadar sizler sadece Meclisi seçtiniz,şimdi ise Cumhurbaşkanı'nı da seçmiş olacaksınız. Yönetim kötü ise 5 yıl sonra yine siz değiştireceksiniz" dedi.

Etkinlikte konuşmacılardan diğer bir isim de Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu idi. İsmailoğlu konuşmasına gösterilen 15 Temmuz belgeseline atıfta bulunarak başladı. İsmailoğlu "Gözlerimiz yaşardı, Allah bir daha bize böyle bir şey yaşatmasın. Öyle bir şey var ki, 15 Temmuz'un bize öğrettiği bir şey var ki artık korkmuyoruz. Çünkü 'Asım'ın Nesli' burada. 'Asım'ın Nesli' burada olduktan sonra bu vatan hep ilelebet var olacaktır ve gençlere emanet bıraktığımız bu günümüz kutlu olsun. Gençlere bu günü düzenlendikleri için teşekkür ediyorum. Gecemiz kutlu olsun" dedi.

Ak Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar ise konuşmasına Göle gençliğinin ve halkının bu yatırımların daha fazlasını hak ettiğini söyleyerek başladı. Baydar sonrasında; "Ardahan'ın en büyük yanı olan Göle, 16 Nisan'da buna en büyük desteği vererek yanıt verecektir." dedi. Bugün ülkemizde yaşanan şeylerin emperyalistlerin büyük oyunu olduğunu söyleyerek; "Muhalefetin elinde kalan tek şey diktatörlük söylemidir. Bundan başka da ellerinde argüman kalmamıştır." diyerek, geceyi düzenleyen gençleri kutladı.

Ak Parti Göle İlçe Başkanı İlhan Gültekin ise; "Bizim çocuklarımız bugün burada bizim gözyaşlarımıza, acılarımıza sahip çıkıyor. Emperyalistler bize karşı birlik olup, bize saldırıyorlar ama Anadolu gençliği, Ak Yürekliler ile karşı duruyor. Gençler 16 Nisan onlara dur demenin zamanıdır." dedi.

Ayrıca gecede Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlatan bir slayt, 15 Temmuz'u içeren bir belgesel ve Prof. Dr. Orhan Atalay ve Akın İsmailoğlu döneminde yapılan yatırımlarla ilgili bir slayt gösterisi de sunuldu.

Etkinlik sonrası halkın sorunlarını da tek tek dinleyerek yanıtlayan Atalay ve İsmailoğlu herkese teşekkür edip gençlerle ve halkla birlikte fotoğraf çektirdi.