23 Temmuz 2017 , Pazar

20.GÖLE ULUSLARARASI KAŞAR FESTİVALİ 7. 8 VE 9 TEMMUZ'DA YAPILMA KARARI ALINDI.

03 Haziran 2017 , Cumartesi
Sıla ile Baba yurdu arasında önemli bir başlangıç olacak Göle Uluslararası Kültür ve Kaşar Festivali kendine uygunluğu ile yerel dinamikleri ve özgün koşularının yaratığı güven duygusu bütünleşecek.

Bugünden yarına Göle'nin geleceğinde önemli bir olan ve Sıla ile Baba yurdu arasında hasreti buluşturan Göle Uluslararası Kültür ve Kaşar Festivali önce Kaymakam Zafer Oktay ve bu gün Belediye Başkanı Akın İsmaioğlu başkanlığında yapılan ön toplantı ile 2 yıl üs üste güvenlik nedeniyle yapılamayan, 20. Göle Uluslararası Kültür Ve Kaşar Festivali 07-08-09-207 Tarihinde yapılma kararı alınarak festival komitesinin ve programının yapılması kararı alındı.

Sıla ile Baba yurdu arasında önemli bir başlangıç olacak Göle Uluslararası Kültür ve Kaşar Festivali kendine uygunluğu ile yerel dinamikleri ve özgün koşularının yaratığı güven duygusu bütünleşerek Göle'nin önemini ortaya koyması bakımından önemli bir iletişim kurmayı da beraberinde getirmesi önemlidir.

Belediye Toplantı Salonda Başkan Akın İsmailoğlu ile bir araya gelen kaşar üreticileri. Göle esnafı temsilcileri ile Kızılay Başkanı ile Esnaf Odası başkanı toplantı yaparak Festivalin anlamına uygun yapılmasını tartışarak Festivalin ''yerel dinamikleri ile yapılma'' ve dışarıdaki Ardahan ve Göle dernekleri ile yapma karı aldılar.
Göle Kaymakamlığı, Göle Belediyesi ve Göle Kaşar üreticileri olarak ''Festival Bütçesi''nin oluşmasını sağlayarak Programın da ortaya çıkmasını sağladılar.
Göle Basının da katıldığı toplantı, Göle bilinci ve yerel dinamikleri ile yapılıyor olması Göle halkı tarafından olumlu tepkilerle karşılandı.

Programın netleşmesi ve kesin bir kararın alınması için hafta içinde iftar yemeğinde bir araya gelecek olan Göle esnafı adına açıklama yapan Başkan İsmailoğlu; Bayram tatili ile Göle ilçemize gelen hemşerilerimizi festivale katılımlarını sağlamak için festivali Ramazan bayramından bir hafta sonrasında yapacaklarını dile getirerek Göle ilçe halkının yaz tatillerini doğduğu topraklarda yapmaları için çağrıda bulundu ve hayırlara vesile olmasını diledi.